Forums/ASTRO NEWS & UPDATES/Announcements & Known Issues

UPDATED: Toolbar Not Visible for Some Android 4.0 Devices

Support @ Metago
posted this on December 26, 2011 15:39

UPDATE: Looks like we found the root problem! A fix has been implemented and will be included in our next release to the Android Market.

We've heard from several of our users that ASTRO's toolbar is not visible for some Android 4.0 devices. We are currently looking into this issue and hope to offer an update ASAP.

 

 

Comments

User photo
Chris Laudermilk

I just ran into this myself. I did not see this when my Xoom updated to 4.0.3, but it just showed up. WHat it turned out to be was turning on the developer option Force GPU Rendering. Turn that off, and hte toolbar icons are back.

January 25, 2012 15:44
User photo
Chris Laudermilk

Never mind my last posting--I was running an older beta and encountering other issues. I have since resolved them and am on the latest--and cannot see the toolbar at all.

January 25, 2012 16:31
User photo
Martin Serafín

@Chris Laudermilk: thx for your post. it helped me. I have Nexus S with ICS without root 

January 25, 2012 16:33
User photo
Michael G

I turned of GPU rendering and toolbar is visible.

So in order to use one app I have to turn off rendering for all the others. Or, they could fix the problem. Hmmm.

January 27, 2012 04:33
User photo
Martin Serafín

Yes, clearly solve the problem off the GPU rendering.

Do you fix it?

January 27, 2012 05:08
User photo
Chris Laudermilk

Sort of. On beta build 3.0-dev.35223425 you can see the toolbar whe  the GPU force is turned off. On the latest (3.0-dev.37603425) you cannot see the toolbar either way. I've reverted to the older beta.

January 27, 2012 10:19
User photo
Strucke, Eric
Backup button and cloud button are not in my menu. How then do I put stuff on the cloud in order to share with my other devices
September 10, 2012 23:29